субота, 17. септембар 2011.

(306) Forever Freedom2Go

Forever Freedom 2 Go


FOREVER FREEDOM
Problemi vezani za zglobove, tetive, ligamente i mišiće


Novi, može se odgovorno reći revolucionarni proizvod kompanije FLP, nastao je kombinacijom tradicionalnog Aloe vera gela i niza prirodnih supstanci koji svojim usaglašenim delovanjem daju do sada najuspešniji zapaženi efekat u terapiji inflamatornih reumatskih bolesti, zatim reumatskih i nereumatskih oboljenja mekih tkiva i uopšte problema vezanih za zglobove, tetive, ligamente i mišiće.
            Ozbiljniji poremećaji koji rezultiraju reumatskim bolestima poput reumatoidnog i koštanog artritisa i artritisa koji korelira sa psorijazom, zatim reumatska i nereumatska oboljenja mekih tkiva kao što su zapaljenje mišića, tetiva, sinovijalne membrane i zglobova ili pak kostobolja kao posledica spondilitisa, uobičajene povrede u sportu kao što je više puta ponovljeno istezanje tetiva i ligamenata, povrede specifične za bavljenje određenim sportom poput tzv. «teniskog lakta» i dalje bolovi u leđima, išias, mišićni reumatizam i fibromialgija, problemi su sa kojima se svakodnevno nosi veliki deo populacije među kojima je najviše ljudi sa prekomernom telesnom težinom, sportista i onih koji se bave teškim fizičkim poslovima. Učestalost pomenutih tegoba korelira sa godinama, a statistika ukazuje na to da su im žene podložnije.
            Ovi problemi su najčešće rešavani uzimanjem nesteroidnih anti-inflamatornih lekova u vidu tableta ili krema za spoljnu upotrebu, kao i lekova snažnijeg dejstva poput steroida i imunosupresiva. Mnogima je poznato da neželjeni efekti pomenutih nesteroidnih preparata poput ibuprofena nisu beznačajni (krvarenje nastalo perforacijom čireva u dvanaestopalačnom crevu i želucu, hepatitis, premećaj funkcionalnih testova jetre, a ređe i anafilaktičke reakcije).
            Postavlja se pitanje – šta bi moglo biti bezbedna i efikasna alternativa – nešto što bi pored svojstva da otklanja bol i smiruje zapaljenje, dakle ublaži simptome bolesti, imalo sposobnost da spreči progresivne procese u smislu nastajanja novih oštećenja, a postojeća otkloni.
            Nije nimalo smelo reći da je kompanija FLP, uz pomoć ekipe stručnjaka, izbacila na tržište proizvod koji ne samo da je dostojna zamena analgetičkom i antiinflamatornom svojstvu gore pomenutih medikamenata već svojim reparativnim delovanjem omogućuje trajnije poboljšanje, pa i potpuno otklanjanje postojećih tegoba, a sve to sinergizmom niza prirodnih komponenata koje ulaze u njen sastav. Njihovim sadejstvom, ne samo da se uspešno otklanja bol, redukuje zapaljenje i obnavlja pokretljivost, već se hrskavica štiti od daljeg «habanja» i istovremeno stimuliše stvaranje nove. Kada, uz sve pomenuto, dodamo da neželjenih dejstva nema, jasno je da je u pitanju preparat bez konkurencije kada je ova problematika u pitanju.

Ključni sastojci koji ulaze u sastav Forever FreedomTM gela

Glukozamin sulfat – komponenta koja je prirodni sastojak hrskavice i veoma je važna u formiranju njene potke i infrastrukture. Sa godinama se smanjuje sposobnost organizma da je sintetiše, pa je dopuna vrlo poželjna posebno kada se ima u vidu naučno potvrđena činjenica da oralno uzet glukozamin definitvno nalazi način da uđe u sastav hrskavice zgloba. Isto istraživanje je pokazalo da je doza od 1500 mg Glukozamin sulfata (pomenuta količina se nalazi u 1 dl Freedom gela) ekvivalentna dozi od 1400 mg ibuprofena kada je u pitanju efikasnost u eliminaciji bola.
Hondroitin slufat takođe prirodna komponenta hrskavice; formira matriks i u kombinaciji sa glukozaminom ima izuzetno snažan amortizujući efekat. Takođe doprinosi viskozitetu sinovijalne tečnosti u zglobovima, čime sprečava oštećenja koja bi nastala kao posledica trenja kompatibilnih površina spojenih zglobom.
Metilsulfonilmetan (MSM) – komponenta koja ulazi u sastav svake ćelije u organizmu i neophodna je u procesu sinteze proteina; primarni je izvor sulfuril grupe kritične u formiranju zdravog vezivnog tkiva i funkcije zglobova. Sama po sebi ima snažno analgetičko i antiinflamatorno svojstvo.
Vitamin C nužno je potreban za postizanje maksimalnih efekata prethodno pomenute komponente MSM; veoma je značajan u produkciji kolagena i vezano za to neophodan u procesu formiranja zdrave hrskavice.
Iako na tržištu postoje brojni produkti koji sadrže pomenute supstance, nijedan od njih nema efekat Forever FreedomTM gela. Za većinu drugih preparata potrebno je u proseku oko tri meseca kontinuirane upotreba da bi pokazale maksimalan učinak. U slučaju Freedom gela dovoljan je period od 3 do 10 dana i to zahvaljujući bazi od aloe koja višestruko povećava absorbciju i biološku iskoristljivost datih komponenata.
Sastav:    Aloe Vera Gel sa dodatkom Glukozamin sulfata, Hondroitin sulfata, Metilsulfonilmetanoma (MSM) i C vitamina i nar!!!


FOREVER TOP - TEN

понедељак, 12. септембар 2011.

Lactobacillus rhamnosus






Probiotičke bakterije imaju potencijal da utieču na hemiske procese u mozgu te lieče anksioznost i poremećaje povezane s depresijom, nedavno je objavljeno.

Naime, istraživanja provedena na miševima kojima je davan Lactobacillus rhamnosus JB-1, pokazala su nižu razinu stresa, teskobe i depresivnog raspoloženja. Također, ingestija probiotičkih bakterija rezultirala je značajno nižim razinama hormona induciranog stresom – kortikosterona.

Navedeni učinak probiotičkih sojeva bakterija odnosi se na njihov utjecaj na dvosmjernu komunikaciju creva-mozak, što otvara nove mogućnosti za razvoj jedinstvenih strategija u lečenju psihičkih poremećaja povezanih sa stresom, poput anksioznosti i depresije.

Također, istraživanje je pokazalo da redovito uzimanje laktobacila uzrokuje promjene u ekspresiji receptora za neurotransmiter GABA u mozgu, čime je prvi puta dokazano da probiotici i u normalnim situacijama imaju direktni učinak na hemiske procese u mozgu.