петак, 3. јун 2011.

Aloe Vera


ŠTA JE ALOE VERA ?


Od davnina je poznata kao eliksir dugovečnosti. Zbog svoje hranjive vrednosti i izuzetnih lekovitih svojstava nazivaju je
»Kraljicom lekovitih biljaka«.
U svetu je poznatija kao Aloe vera Barbadensis Miller. Ime je dobila po botaničaru Milleru koji ju je otkrio na ostrvu Barbadosu i uvrstio u registar lekovitog bilja.
Aloe vera je trajna sukulenta iz porodice ljiljana (Liliaceae). Prirodno raste samo u područjima sa toplom i suvom klimom (najbolji uvjeti su tamo gdje je prosječna godišnja temperatura iznad 22°C npr. Karibi, Meksiko, Texasa...).
Od biljke se najviše upotrebljava njezin gel, želatinasta masa koja se nalazi u unutrašnjosti lista.

ŠTA SADRZI ALOE VERA ?


Naucnici su ustanovili da gel Aloe vere sadrži preko 240 hranjivih i lekovitih sastojaka i među njima:
VITAMINE: A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E i folnu kiselinu;
MINERALE: (više od 20); Ca,K,Fe, Na, Mg, Mn, Cu, Cr, Zn ...
MUKOPOLISAHARIDE: imuno-modulatori (pomažu kod AIDS-a, karcinoma, imunoloških poremećaja), antioksidansi, imaju protuupalno, antibakterijsko i antivirusno djelovanje.
AMINOKISELINE: (potrebne za sintezu bjelančevina) - sadrži 7 od 8 esencijalnih i 11 od 14 neesencijalnih;
ENZIME: (16 enzima) iz grupe proteaza, amilaza, lipaza i celulaza (pomažu probavu belančevina, ugljikohidrata, masti i celuloze)
ANTRAKININE, LIGNINE, SAPONINE, STEROLE,...


KAKO SE  UPOTREBLJAVA ALOE VERA GEL ?


Ako se gel Aloe vere pije kao napitak (oralna uporaba), deluje blagotvorno na mnogobrojne funkcije organizma:
jača imunološki sistem
• smanjuje upale
• ometa razvoj viruse, bakterije, gljivice, parazite, ličinke i spore
• detoksikuje organizam
• potiče metabolizam i djelovanje svih organa: jetre, žuči, bubrega, srca, probavnog i živčanog sustava, kože, očiju…
• pomaže kod odvikavanja od pušenja, alkohola i opojnih droga.
• Kod lokalne uporabe u obliku krema, sprejeva i kapi idealno je sredstvo za: negu kože, alergije, zarastanje rana i opekotina, kod bolova u zglobovima i mišićima, za negu zubi i usne šupljine (upala desni, paradentoza, afte), negu očiju (konjunktivitis), za akne, seboreju, perut…


KAKO DELUJE ALOE VERA GEL ?


UTECAJ NA PROBAVNE FUNKCIJE (Prof. dr. Ivan Danhof, dr. Jeffrey Bland) - Pomaze probavu, smanjuje želučanu kiselinu,
• uravnotežuje delovanje gastrointestinalnih simbiotičnih bakterija, smanjuje gljivice, normalizira pH stolice, pomaže kod iritabilnog crevnog sindroma, kolitisa, proliva i zatvora.  Cisti crevne resice od naslaga. Na taj način smanjuje upale i povećava apsorpciju hranjivih tvari.
JETRA I ŽUČ - Poboljšava rad jetre, detoksikuje je i regenerise. Preporuča se kao pomoc kod bolesti žuči, ciroze jetre, akutnog i kroničnog hepatitisa i masne jetre.
ŠEĆERNA BOLEST - Regulise i snižava nivo šećera u krvi, smanjuje oscilacije šećera.
SRCE I KRVNI SUDOVI - Jača srčani mišić. Snižava nivo holesterola u krvi i krvni pritisak te smanjuje učestalost napada angine pektoris.
BOLESTI IMUNOLOŠKOG SUSTAVA  - Aloe vera sadrži faktore koji ometaju rast tumore (alfa faktor, ometa dotok krvi u rastući tumor, acemanan…). Znacajno stimulise imunološki sistem. Smanjuje štetne nuspojave hemo i radio terapije.
ALERGIJSKE BOLESTI, ASTMA - Ublažava simptome astme i alergija.
MOKRAĆNI PUTEVI I PROSTATA - Ublažava akutne i kronične upale, djeluje i na bakterije koje su otporne na antibiotike (npr. Escherichia Colli).
RESPIRATORNI ORGANI - Pomaže kod akutnih i hroničnih upala respiratornih organa (upala sinusa, ždrijela, glasni zica, pluća itd.).
BOLOVI U ZGLOBOVIMA, REUMA, OSTEOARTRITIS, OSTEOPOROZA - Smanjuje upalu, crvenilo, bolove i oteklinu zglobova i mišića. Pomaze kod uganuća, nategnuća i upala tetiva, modrica… Pomaže kod neuralgija, išijasa i glavobolje. .
BOLESTI OČIJU - U obliku kapi za oči uspešno se upotrebljava kod upale očne sluznice (konjunktivitis), mrene, trahoma, glaukoma, keratitisa (upale rožnjace), herpes simplexa…
NJEGA KOŽE - Izvanredno vlaži kožu jer prodire do najdubljeg dermalnog sloja, podmlađuje kožu jer povećava stvaranje fibroblasta 8x brže nego je to normalno te na taj način ubrzava zarastanje rana. Izvanredna je za suvu, osetljivu i oštećenu kožu; ublažava i otklanja staračke pege po rukama. Oralnom primenom u obliku napitka i lokalnom u obliku krema delotvorna je kod psorijaze.
  • Aloe Vera snizava opstu kiselost organizma!


KAKO PREPOZNATI KVALITETAN PROIZVOD OD ALOE VERE ?

Mnogo firme u svetu nude razne proizvode od Aloe vere. Međutim, većina tih proizvoda sadrži vodu kao glavni sastojak, a Aloe veru u minimalnim količinama, nedovoljnim za bilo kakav zdravstveni efekat. Natpis "Aloe vera" na proizvodu uglavnom služi u marketinške svrhe, kako bi se poboljšala prodaja proizvoda. Prilikom izbora kvalitetnog proizvoda i proizvođača obratite paznju na sljedeće:

• Imaju li proizvodi certifikat IASC (Međunarodni Aloe vera Naucni Savet) ? Certifikat garantuje verodostojnost deklaracije proizvoda, čistoću, visoku koncentraciju, te ekološki uzgoj i kvalitetnu preradu Aloe vere.
• Kakve sve certifikate ima proizvod (Kosher, Islam, FDA) ?
• Gde raste Aloe vera iz koje se dobija gel ?
• Posjeduje li proizvođač vlastite plantaže Aloe vere ?
• Kakvim postupkom se stabilizira gel (kuvanjem, zamrzavanjem, sušenjem i mljevenjem u prah izgubi se većina lekovitih sastojaka)?
• Upotrebljava li proizvođač suvremeni, patentirani postupak stabiliziranja gela
Zapamtite
Firma koja drzi oko 92 % ukupnog sveckog uzgoja i proizvodnje ALOE VERA


Kako nabaviti proizvod?
Pozovite 011-3132352 ili 065-3132352



1 коментар:

  1. Najbolja Aloe za najbolje proizvode

    Aloe Barbadensis Miller. Teško ga je izgovoriti, ali vredi znati ime ove biljke.

    Postoji oko 400 vrsti biljke Aloa. One su sve sukulenti koji rastu u pustinjskim predelima širom sveta. Svaka od njih je korisna na svoj način, ali samo jedna od njih je već milenijumima cenjena zbog svojih magičnih svojstava da umiruje- Aloa Barbadensis Miller.

    Zapisi o ovoj biljci postoje još na Sumerskim glinenim tablicama iz 2200. godine pre nove ere. Delotvornost aloe u kozmetičke i medicinske svrhe cenile su još antičke civilizacije Egipta, Kine, Grčke, Rima, Indije i Arabije. Kao i te antičke civilizacije, Forever Living se bazirala na aloji zbog njenih umirujućih, hranljivih svojstava.

    Kako bi smo poboljšali naše proizvode za negu zdravlja i lepote, oslanjamo se na najvrednije, najekskluzivnije primerke aloa vera. Mi smo vlasnici plantaža aloje koju koristimo za pravljenje naših proizvoda, tako da možemo da Vam garantujemo čistoću i delotvornost svih naših proizvoda.

    Naši aloe vera proizvodi su nagrađeni i priznati od strane International Aloe Science Council (Međunarodni Aloe Naučni Savet). Pogledajte sertifikat kvaliteta na svim našim aloe proizvodima.

    Insistiramo na najboljem- a najbolje je upravo ono što stiže do Vas.

    ОдговориИзбриши