среда, 13. јун 2012.

Forever Ginko Plus ( 073 )

Forever Ginko Plus ( 073 )



Ginkgo biloba je najstarija biljka na planeti Zemlji. Ona je nastanjivala zemaljske prostore pre više od 200 miliona godina, u doba dinosaurusa i od tada se bitno nije izmenila, pa se po mišljenju mnogih naučnika može smatrati izuzetno otpornim i prilagodljivim živim fosilom. Pojedini primeri stari su 4000 godina. Drevni kineski lekari koristili su lišće i seme ginka i izuzetno ih poštovali zbog njihovih svestranih i blagotvornih dejstava. U Ajurveda medicinskim zapisima ginkgo biloba se nalazi u sklopu onih napitaka koji su služili za očuvanje zdravlja i za dug životni vek. U Evropu je biljka dospela kasno. Prvi zapisi datiraju iz 1730. godine, ali tada, ginkgo se spominje kao ukrasna biljka. Ona je u Evropi “ponovo otkrivena” tek u novije vreme.
Ginkgo biloba je izuzetno otporna na sve vrste zagađenja, virusa, mikroklimatskih poremećaja, pa čak i različitih vrsta prirodnih i veštačkih zračenja. Postoji podatak da nekoliko primeraka koji su bili izloženi uticajima atomskog zračenja u Hirošimi živi i danas. Nepotrebno je isticati da su oni jedina preživela flora ove katastrofe. Ovo je i glavni razlog zašto su joj naučnici poklonili toliko vremena.

Moderna medicinska nauka priznaje svestrana svojstva ginka, kako u očuvanju zdravlja, tako i u lečenju mnogih poremećaja.

Ginkgo biloba je u Evropi najpopularnije i najšire korišćeno prirodno lekovito sredstvo; samo u Nemačkoj je u 1988. godini izdato preko 5 miliona recepata ginkga.
Istraživači lekovitih svojstava ginkga najviše ističu njegova snažna ANTIOKSIDATIVNA svojstva, koja potiču od visokog sadržaja flavonoida. Lišće ginkgo bilobe pored ostalog sasrži flavonoide - prvenstveno: kempferol, kvercetin, izoramnetin i druge glikozide, proantocijanijine, terpene neoflavonoidnog porekla i to: bilobalid i ginkolide A, B i C: lignine, eterična ulja i tanine.
Do danas su izvršena mnogobrojna ispitivanja u pogledu biološkobiohemijskih
svojstava ove zaista čudesne biljke. Najinteresantniji objavljeni rezultati su vezani za sledeća polja primene ginkga:
- uticaj ginkga na moždane funkcije
- uticaj na sintezu i lučenje dopamina (važan neurotransmiter u mozgu).

Zna se da stanje hroničnog stresa može da izazove simptome slične Alchajmerovoj bolesti, kao što su gubitak memorije i pogoršanje mentalnih sposobnosti. Takođe je utvrđeno da produženo stanje stresa može da pojača karakteristične znakove starenja mozga. U stresu se proizvodi kortizol, koji omogućava pojačanu mentalnu i fizičku izdržljivost, da bi mogao organizam da podnosi dodatni pritisak. Povišeni kortizol je pronađen i kod obolelih od Alchajmerove bolesti.

- efekat na lezije mrežnjače (retine),
- tretman migrenoznih glavobolja,
- vrtoglavica (vertigo),
- hronično zujanje ušima (tinitus),
- uticaj na nagluvost,
- tretman perifernih i koronarnih vaskularnih oboljenja,
- lečenje impotencije,
- uticaj na bolesti zapaljenske prirode (inflamatorne procese),
- tretman hemoroida,
- lečenje alergijske astme

Na osnovu podataka, iz zaista impozantne literature objavljene o eksperimentalnim
kliničkim istraživanjima vezanim za ginkgo bilobu, u najkraćem može da se sumira sledeće:
Ginkgo podstiče gotovo sve moždane aktivnosti. Poboljšava memoriju i moć koncentracije, otklanja potištenost (depresivne tegobe, naročito kod starijih osoba) i osećanje teskobe (anksioznost), može da predupredi migrenoznu glavobolju, a ispoljenu brzo da otkloni. Značajno poboljšava moždanu cirkulaciju i pošto podstiče sintezu dopamina, povoljno utiče čak i na Alchajmerovu bolest. Ponovo uspostavlja narušene regulatorske mehanizme održavanja krvnog pritiska, te kod osoba sa sniženim krvnim pritiskom (hipotenzija) isti povisuje, a kod osoba sa povišenim krvnim pritiskom (hipertenzija) dovodi do njegovog sniženja. Verovatno pozitivna dejstva u lečenju staračke nagluvosti, često otklanja tvrdokorne vrtoglavice (vertigo), hronično zujanje u ušima (tinitus) i veoma povoljno deluje u lečenju oštećenja mrežnjače (retinopatija), posebno kod dijabetesnih i bubrežnih bolesnika. Pošto značajno poboljšava cirkulaciju, povoljno utiče na bolesti koronarnih krvnih sudova i miokarda, perifernu cirkulaciju, kako vensku tako i arterijsku.
Pored toga što uspostavlja tonus krvnih sudova (reguliše tonus) i sprečava sklonost ka stvaranju krvnih ugrušaka (trombozu), inhibiše zapaljenske reakcije, pa ubrzava otklanjanje tegoba nastalih od inflamatornih bolesti,veoma olakšava tegobe astmatičnih bolesnika. Potpomaže periferno iskorišćavanje glukoze i time povoljno utiče na tok bolesti kod dijabetičara. Pospešuje prokrvljenost i detoksikacionu funkciju jetre, poboljšava bubrežnu cirkulaciju i funkciju.
Sva navedena dejstva sumarno izrazito povoljno utiču na opšte stanje starijih osoba, povećava se mentalna sposobnost i fizička kondicija, a koža dugo ostaje jedra i elastična.
U studiji koja je ispitivala efekte ginkga, vršenoj u grupi od 303 bolesnika starije životne dobi, koji su bolovali od različitih cirkulatornih oboljenja, primenjivan je ekstrakt ginkga u dnevnoj dozi od 150 mg u trajanju od 12 nedelja. Na kraju tretmana, kod 71% lečenih osoba došlo je do značajnog poboljšanja opšteg stanja, nestali su ili su se ublažili vodeći somptomi, kao što su: nedostatak snage, zamor, vrtoglavica, smanjena fizička sposobnost, glavobolja, depresija, nervoza, smetnje memorije i moći koncentracije.
Jedan od možda najzanimljivijih rezultata istraživanja o primeni ginkga (publikovan 1989.) odnosi se na uspehe u lečenju impotencije vaskularne geneza. Autori reference su u grupi od 60 bolesnika sa erektivnom disfunkcijom primenjivali ekstrakt ginga u dozi od 60 mg dnevno, u trajanju od 6 meseci. Na kraju tretmana kod 50% bolesnika došlo je do poboljšanja penilne vaskularizacije. Iako je spektar blagovornih dejstava ginkgo bilobe svakim danom širi, a njegov ekstrakt jedan od najpreporučivanijih biljnih dodataka ishrani, naučnici smatraju da još nisu došli do konačnog spiska njegove lekovite palete.

REIŠI GLJIVA je naročito omiljeni specijalitet na Dalekom istoku. Najnovija istraživanja su pokazala da zustavlja rast zloćudnih tumora kod životinja. Naravno, da li tako deluje kod ljudi potrebna su još mnoga ispitivanja, ali do sada je dokazano njeno snažno antihistaminsko delovanje, zatim snižava nivo holesterina i sprečava stvaranje ugrušaka krvi, jača imunološki sistem.

KINESKA ŠIZADNRA je biljka koju kineskinje vrlo visoko cene i koriste je za povećanje libida i kao tonik za podmlađivanje, a muškarci za potenciju. Nekada je bila jako retka i skupa. Za vreme carevine mogli su je nabaviti samo velikaši. Šisandra se, kao i ginseng,
svrstava u red adaptogena. Kao takva pojačava fizičku izdržljivost i smanjuje osećaj umora. Pojedini naučnici pripisuju joj i svojstvo antidepresiva.

FO-TI ili HI SU VU. Kinezi joj pripisuju tajnu dugog života i kažu za nju da je to biljka koja podmlađuje i da zahvaljujući njoj mogu da sačuvaju mladalačku životnu snagu i energiju. Pojačava gustinu i rast kose i sprečava da ona posedi. Prema kineskim naučnicima Foti sprečava pojavu tumora, pojavu ugrušaka u krvi i jača srce.

Sastav: Ginkgo biloba 30 mg (ekstrakt 1500 mg lista), Reiši gljiva
(Ganoderma lucidum) 210 mg, Kineska šisandra (Sclusandra chinesis) 130 mg. Fo-ti (Polygonum multiflorum) 110 mg.
Pakovanje: 60 tableta

Porudzbine na telefon: 011 - 3132352, 065 - 3132352
www.boro.flp.com 


FLP store in Ireland


FLP store in Spain

FLP store in Netherlands



FLP store in Luxembourg
FLP store in Greece
FLP store in Australia
FLP store in Northen Ireland
FLP store in Canada
FLP store in United Kingdom

FLP store in USA

FLP store in Belgium

 

 

Нема коментара:

Постави коментар