субота, 5. фебруар 2011.

(235) FOREVER VISION



(235)  FOREVER  VISION

 Često uzimamo naš vid zdravo za gotovo, naročito kada smo mladi; ali kako starimo postajemo sve  zainteresovaniji za njegovo očuvanje. Više novca je potrošeno na preparate za zdravlje oka od skoro bilo koje kategorije preparata za dopunsku ishranu, osim onih za skidanje suvišnih kilograma.
Sve do nedavno makularna degeneracija koja nastaje sa godinama - AMD je delovala obeshrabrujuće.
Većini pacijenata je saopštavano da se ne može učiniti ništa u poboljšanju njihovog vida. Naučna istraživanja sada pokazuju da AMD može biti sprečena, a u nekim slučajevima zaustavljena preparatima za dopunu ishrane i promenama u ishrani.
Ljudska retina je otprilike veličine poštanskog pečata a makula samo debljine vrha olovke. Stotine miliona receptornih ćelija za svetlo se nalaze unutar ovog malog prostora. Čepići registruju vid u bojama i smešteni su u makuli. Štapići registruju crno i belo za noćni vid. Čepići su smešteni u centru retine i koriste nam za čitanje i dobar centralni vid. Štapići su na periferiji retine i koriste nam za noćni i bočni vid. Degeneracija štapića dovodi do noćnog slepila a bolest se zove «retinitis pigmentosa». Degeneracija čepića dovodi do makularne degeneracije.
Loša (slaba) cirkulacija je glavni uzrok poremećaja vida. Kod AMD kapilari u makuli postaju slabi i krv curi(teče) iza retine izazivajući upale i smetnje u vidu. Kako bolest napreduje kapilari nastavljaju da propuštaju krv iza retine što može dovesti do slepila.
Kombinacija sastojaka u FOREVER VISION-u je pokazala da poboljšava noćni vid i sprečava AMD.
FOREVER VISION sadrži pet primarnih hranljivih kategorija što čini ovaj novi preparat tako efikasnim:
  • karotenoidi, uključujući lutein, beta karoten, zeaxanthin i astaxanthin, su visoko-obojeni biljni pigmenti koji omogućavaju specijalnu antioksidativnu zaštitu oka
  • polifenoli iz borovnice i resveratrol štite fragilna tkiva i kapilare oka od oštećenja nastalih zbog oksidativnog stresa
  • vitamini, uključujući vitamin C i E pomažu očuvanju elastičnosti i fleksibilnosti tkiva oka
  • minerali, uključujući cink (Zn) i bakar (Cu) formiraju centar antioksidativne produkcije unutar samog oka
  • jedinstvene amino-kiseline obezbeđuju oku izgradnju blokova za proizvodnju glutation-peroxidase, moćnog neutralizatora slobodnih radikala                                                                                
Anti-oksidativna zaštita je osnovna funkcija FOREVER VISION-a. Zdrave oči sadrže nivo antioksidanata 20 puta viši nego druga tkiva našeg tela. Ove koncentracije obično izostaju zbog loših navika u ishrani.
Istina oko 75% populacije ne unosi dovoljno karotena, polifenola ili minerala koji pomažu zdravo funkionisanje očiju tokom života. Retina ima beneficije od visoko obojenih karotena i polifenola koji se nalaze u FOREVER VISION-u. Ovi pigmenti absorbuju ultravioletnu svetlost i štite od oštećenja tokom prekomerne izloženosti sunčevoj svetlosti. Drugi prirodni pigmenti, uključujući melanin, su sadržani u zdravim količinama biljnih pigmenata.
Kako starimo, membrane i tkiva oka gube elastičnost, uslovljavajući mnoge od nas da nosimo bifokalna sočiva. FOREVER VISION obezbeđuje vitamine koji omogućavaju izgradnju blokova za proizvodnju glutation-peroxidase, prirodnog antioksidanta koji produžava život membranama i tkivima oka.
Štapići i čepići u retini su povezani sa nervnim izdankom koji prenosi vizuelne signale od optičkog nerva do mozga. Ovaj nervni izdanak sadrži 30 puta veće koncentracije antioksidanasa nego drugi delovi ljudskog tela. Posebno je osetljiv na deficit bilo koje grupe antioksidanata, naročito karotena. Budući da telo ne proizvodi ove antioksidante, ovi svetlo žuti hranljivi pigmenti moraju se unositi putem hrane ili preko dodataka ishrani. Skorašnje studije pokazuju da čovek od 60 godina koji je imao u retini adekvatne nivoe luteina i zeaxanthina je sačuvao sposobnost da vidi kroz sumrak isto tako dobro kao 20 godišnjak.

„Kombinacija prirodnih sastojaka u FOREVER VISION-u pokazuje poboljšanje kod noćnog vida i sprečava AMD (makularna degeneracija koja nastaje sa godinama).“

Uz korišćenje FOREVER VISION svakog dana, evo nekih jednostavnih pravila koje možete slediti svakodnevno i koja vam mogu pomoći u očuvanju i zaštiti vašeg vida.
  • nosite ultra-violetne naočare za sunce sa plavim staklima kad god ste napolju na dnevnom svetlu
  • povećajte konzumiranje tamno-zelenog povrća i svetlo-obojenog voća
  • izbegavajte masnoće koje interferiraju sa funkcijom esencijalnih masnih kiselina (omega-3)
  • izbegavajte veoma nisko-masne dijete koje lišavaju retinu neophodnih omega-3 masnoća
  • jedite hranu bogatu sumporom kao beli luk, jaja, asparagus i crni luk, koja sadrži zaštitne sastojke za oko. Forever Freedom je još jedan odličan izvor sumpora.
Razvoj zdravih (ispravnih) temelja ishrane baziran je na dnevnom unosu FOREVER ESSENTIALS i ALOE VERA soka ili gela.
Iako FOREVER VISION ne može popraviti već izgubljen vid, prirodni sastojci i antioksidanti koje sadrži mogu usporiti progresiju gubitka vida. Sa samo dve tablete dnevno FOREVER VISION je lak i odličan način da pomognete sebi da gledate jasno u budućnost!

Нема коментара:

Постави коментар