четвртак, 24. фебруар 2011.

(268) Forever Fast Break Ultra


( 268 ) Forever Fast Break Ultra

  • može se koristiti kao desert ili kao glavni obrok
  • jedan štapić sadrži samo 200 Kcal


Forever Fast Break Ultra ukusni proizvod za poboljšanje energije je bogat vitaminima, mineralnim materijama, puterom od kikirikija i komadića lešnika. Ovaj niskokalorični delikatesni proizvod sadrži vitamine, mineralne materije, kao i aminokiseline, fosfor i brojne enzime. Služi kao veoma dobra zamena za pojedine obroke u našem veoma ubrzanom tempu života.
Fosfor je veoma snažan sastojak, jer učestvuje u procesima metabolizma za stvaranje energije na nivou ćelije, a pored toga pomaže stvaranje i održavanje zdravog koštanog sistema.
Ovo je izuzetna pomoć u našem ubrzanom tempu, pogotovo za one koji vole ovaj stil života.


Sastav i hranljiva vrednost:       1 kom ( 50gr )              RDA%*
Hranljiva vrednost                       837 kJ( 200 Kcal )
Belančevine                                    11,0  gr
Ugnjeni hidrati                               23,0 gr
Masti                                               8,0 gr
Natrijum                                       0,095 gr
Vitamini:
vitamin A                                        1,050µg                             131
vitamin C                                         30 mg                               37
vitamin E                                          15 mg                               125
vitamin B1                                     0,75 mg                               80
vitamin B2                                     0,85 mg                              61
vitamin B3                                       10   mg                              62
vitamin B6                                        1    mg                              71           
vitamin B9                                      200 µg                               100
vitamin B12                                       3  µg                                120
vitamin H                                       0,15 mg                               300
vitamin B5                                        5   mg                               83
Mineralne materije
kalcijum                                         350 mg                                44
fosfor                                            250 mg                                36
magnezijum                                     140  mg                                37
kalijum                                           260 mg                                 13

понедељак, 7. фебруар 2011.

(064) Aloe Heat Lotion

(064)  Aloe Heat Lotion

crvena krema za zagrevanje

Aloe Heat Lotion omekšava kožu, duboko prodire u dubinu kože i izaziva osećaj toplote, a izrađen je od oko 70% od 100% stabilizovanog Aloe Vera gela.
Aloe Heat Lotion je izuzetan losion za masažu, kao sredstvo za lokalno smirivanje i relaksaciju. Obzirom na posebno svojstvo razvijanja toplote, Aloe Heat Lotion ima izuzetno umirujuće dejstvo.
Uputstvo za upotrebu: Naneti na kožu i masirati, po potrebi.
Upozorenje: Ne sme doći u dodir sa očima. U slučaju kontakta, oči isprati vodom nekoliko minuta.
Sastojci: Stabilizovani Aloe Vera gel 70%, destilovana voda, metil salicilat, propilen glikol, glicerinstearat, etil alkohol, mentol, trietanolamin, eukaliptusovo ulje, ulje koštice kajsije, petro- latum, sezamovo ulje, lanolin, jojoba ulje, oleinska kiselina, PEG -100 stearat, karbomer, alan- toin, lanolin, alkohol, askorbinska kiselina, diazolidinil – karbamid, metilparaben, propilparaben.
Aloe Heat Lotion (topli losion) je emulzija tipa ulja u vodi (U/V – emulzija) uravnotežene pH-vrednosti. Sadrži određene materije koje stvaraju toplotu kao što je npr. eukaliptusovo ulje (deluje opuštajuće i izvanredno je za masažu). Sportski lekari, maseri kao i treneri veoma cene ovaj proizvod zbog ublažavanja bolova i toplotnog dejstva.

Upotreba: Kod sportskih povreda, kao npr. istegnuća mišića, grčeva, nagnječenja, udaraca, iščašenja i slično je izuzetan. Može se primeniti i kod problema sa zglobovima i reumom, išijasa i artritisa. Dejstvo mu se može povećati ako se na povređeno mesto prethodno primeni Activator ili Aloe First.
HEAT LOTION nanosimo spolja na povređena mesta. Najbolje je naneti tri namaza i uviti, tj. omotati ih. Tim postupkom se otvaraju pore na koži. Ostavimo da deluje i kad pomislimo da više ne možemo izdržati, pečenje i bol nestaju. Koža nije vrela na dodir, već hladna. U proizvodu nema ničeg što bi štetilo. Ako ne podnosite unutrašnju toplinu, koju izaziva ova krema, preporučujemo da HEAT LOTION razblažite sa ALOE LOTION (plava krema) ili sa MOISTURIZING LOTION (ljubičasta krema).

Kako mogu nabaviti proizvode?






(205) Aloe MSM Gel

 

(205)  Aloe MSM Gel

Kada ste željni umirujućeg opuštanja, potražite Aloinu MSM kremu: to je providan, svetli gel koji se koristi direktnim masiranjem mišića ili bolnih zglobova.
MSM je inače oznaka za Metil sumporni metan (Methyl Sulfanyl Methane), što je organska sumporna baza koja se nalazi kod gotovo svih živih organizama. U suštini sumpor je treći makroelement u našem telu. MSM se izvlači iz kore drveta, a koristio se za lečenje distorzija i posekotina mišića konja, od davnina.
MSM ulazi u sastav svake ćelije u organizmu i neophodan je u procesu sinteze proteina. Primarni je izvor sulfuril grupe kritične u formiranju zdravog vezivnog tkiva i funkcije zglobova. Sama po sebi ima snažno analgetičko i antiinflatorno (protivupalno) dejstvo.
Drugi glavni sastojak Aloine MSM kreme je prirodni, stabilizovani Aloe Vera gel. Lignini, sastojci gela od Aloe, dozvoljavaju proizvodu da stigne sve do oštećenih vlakana (tkiva), tako da dopire do ugroženih delova.
Aloina MSM krema je kombinacija ova dva moćna sastojka sa ekstraktima lekovitih biljaka i drugih probranih sastojaka za umirujuće olakšanje u bilo koje vreme.
Učesnici u maratonu ili drugim atletskim disciplinama koji telo izlažu ekstremnim naporima, trebalo bi da koriste MSM kao prevenciju ozleda mišića i za smanjenje rizika od grčeva. Osim toga, sindrom umora koji prati intezivne atletske aktivnosti i najčešće traje 8-10 dana, uz primenu MSM-a nestaje u roku od 2-3 dana.
Aloe MSM Gel je takođe idealna lokalna dopuna Forever Freedom-u, kako sportistima, tako i osobama koje imaju probleme sa poremećenom funkcijom zglobova. Smanjuje bol, smiruje upale zglobova i pomaže Forever Freedom-u u obnavljanju hrskavice i podmazivanja zglobova (sinovijalne tečnosti), te jača tetive i ligamente. Aloe MSM gel je nezamenljiv za masažu umornih nogu posle napornog dana.
Sastav: Aloe Vera Gel, MSM, glycerin, voda, ekstrakt brusnice, alantoin, sodium hialuronat, dimetikon, trietanolamin, tokoferol (prirodni E vitamin), ulje od lista čajnog drveta, ekstrakt ružmarina, ekstrakt kore žalosne vrbe, askorbinska kiselina, karbomer, disodium EDTA, metil- paraben, diazolidinil urea.
Upotreba: slobodno nanesite i umasirajte u one delove tela gde je potrebno. Ponovite nanošenje ukoliko je potrebno. Ukoliko dođe u kontakt sa očima, ispirajte vodom nekoliko minuta.
Sa novim Aloe MSM gelom sada imamo savršenu dopunu svim ostalim proizvodima koji otklanjaju bol i oboljenja mišića i zglobova:

субота, 5. фебруар 2011.

(222) FOREVER ACTIVE PROBIOTIC



(222)  FOREVER ACTIVE PROBIOTIC

šest dobrih  mikroorganizama

Ljudsko telo je domaćin raznim vrstama mikroba tj. mikroorganizama. Oni žive na našoj koži, u našim ustima i svim delovima našeg gastrointestinalnog trakta. Procenjeno je da više od 400 različitih vrsta mikroba stanuje u ljudskom telu kao u svojoj kući – oni su čak mnogobrojniji nego ćelije u našem organizmu.
Mikrobi igraju važnu ulogu u našem opštem zdravlju i blagostanju. Neki mikrobi su loši, međutim većina mikroba je blagotvorna. Ove “dobre bakterije” su nazvane probioticima (od grčkih reči “za život”). Organizacija za ishranu i poljoprivredu pri Ujedinjenim Nacijama (FAO) definisala je probiotike kao “žive mikroorganizme koji u adekvatnim količinama, doprinose boljem zdravlju domaćina”.

Forever Living Products prepoznaje značajnu ulogu koju blagotvorni mikrobi imaju po ljudsko zdravlje i potrebu da se koriste kao dodatak ishrani.
Osmišljen da potpomogne zdrav digestivni sistem, Forever Active Probiotic je mala, laka za gutanje, tableta koja pomaže da se savlada neravnoteža u organizmu do koje dolazi zbog našeg izbora hrane i stila života koji neopaženo dovodi do smanjenog broja prirodnih probiotika. Forever Active Probiotic deluje pre svega u debelom crevu gde pomaže proces varenja hrane, tj. oslobađanje hranljivih sastojaka za absorpciju i pozitivno doprinosi normalnom ljudskom razvoju tela, pomažući da se održi balansiran i zdrav sistem.

Pošto su probiotici sami za sebe vrlo krhki (toplota i stomačna kiselina ih lako uništavaju), Forever Active Probiotic koristi ekskluzivnu, patentiranu tehnologiju koja obezbeđuje da se jedinstvena kombinacija probiotika, šest blagotvornih vrsta mikroba, oslobodi iz kapsulice tek kada dođe do željenog cilja: do debelog creva. Vrste probiotika u Forever Active Probiotic potiču iz roda Lactobacillus i Bifidobacterium, i to su:

Lactobacillus Acidopfilus   -  sprečava pojavu neželjenih mikroorganizama, sprečava njihovo umnožavanje i nastajanje
Bifidobacterium Longum   -  izbacuje loše bakterije i smanjuje pojavu gastrointestinalnih (stomačno-crevnih) oboljenja
Bifidobacterium Lactis       -  snižava nivo pH vrednosti u telu i sprečava porast nepoželjnih bakterija
Lactobacillus Rhamnosus   -  štiti intestinalni (crevni) trakt od nepoželjnih bakterija
Lactobacillus Bulgaricus    -  održava čistoću i balansiranost tankog creva
Lactobacillus Plantarum     -  čuva osnovne nutriente, vitamine i antioksidante u borbi protiv nepoželjnih supstanci u našoj hrani.

Ovaj proizvod je stabilan na sobnoj temperaturi i nije potrebno da se čuva u frižideru da bi sačuvao svoja svojstva.
Ono što je izuzetno u vezi Forever Active Probiotic je to što on deluje u tandemu sa Aloe Verom. Aloja deluje kao “prebiotik” koji hrani rast i obezbeđuje idealno okruženje za funkcionisanje dobrih bakterija. Ukoliko je vaš cilj da potpomognete zdrav digestivni sistem ili da povećate absorpciju hranljivih sastojaka i imunološki sistem, dodajte Forever Active Probiotic svom dnevnom programu dopunske ishrane.

Naročito se preporučuje kod:
-          osoba koje često putuju,
-          dijareja (proliva) kod dece i odraslih,
-          u naseljima gde je voda sumljivog kvaliteta,
-          dugotrajne upotrebe antibiotika,
-          citostatske i zračne terapije,
-          osoba sa oslabljenim imunitetom,
-          osoba sa gljivičnim oboljenjima.

Način upotrebe: Popiti 1 tabletu dnevno sa vodom (najbolje 0,3 dl Aloe Vera Gela razblažiti sa 1,5 dl negazirane mineralne vode) na prazan želudac ili minimum 2 sata posle jela. Kapsulu ne žvakati i gnječiti!

Pakovanje: 30 kapsula

Forever Activ Probiotic  (pdf)

(235) FOREVER VISION



(235)  FOREVER  VISION

 Često uzimamo naš vid zdravo za gotovo, naročito kada smo mladi; ali kako starimo postajemo sve  zainteresovaniji za njegovo očuvanje. Više novca je potrošeno na preparate za zdravlje oka od skoro bilo koje kategorije preparata za dopunsku ishranu, osim onih za skidanje suvišnih kilograma.
Sve do nedavno makularna degeneracija koja nastaje sa godinama - AMD je delovala obeshrabrujuće.
Većini pacijenata je saopštavano da se ne može učiniti ništa u poboljšanju njihovog vida. Naučna istraživanja sada pokazuju da AMD može biti sprečena, a u nekim slučajevima zaustavljena preparatima za dopunu ishrane i promenama u ishrani.
Ljudska retina je otprilike veličine poštanskog pečata a makula samo debljine vrha olovke. Stotine miliona receptornih ćelija za svetlo se nalaze unutar ovog malog prostora. Čepići registruju vid u bojama i smešteni su u makuli. Štapići registruju crno i belo za noćni vid. Čepići su smešteni u centru retine i koriste nam za čitanje i dobar centralni vid. Štapići su na periferiji retine i koriste nam za noćni i bočni vid. Degeneracija štapića dovodi do noćnog slepila a bolest se zove «retinitis pigmentosa». Degeneracija čepića dovodi do makularne degeneracije.
Loša (slaba) cirkulacija je glavni uzrok poremećaja vida. Kod AMD kapilari u makuli postaju slabi i krv curi(teče) iza retine izazivajući upale i smetnje u vidu. Kako bolest napreduje kapilari nastavljaju da propuštaju krv iza retine što može dovesti do slepila.
Kombinacija sastojaka u FOREVER VISION-u je pokazala da poboljšava noćni vid i sprečava AMD.
FOREVER VISION sadrži pet primarnih hranljivih kategorija što čini ovaj novi preparat tako efikasnim:
  • karotenoidi, uključujući lutein, beta karoten, zeaxanthin i astaxanthin, su visoko-obojeni biljni pigmenti koji omogućavaju specijalnu antioksidativnu zaštitu oka
  • polifenoli iz borovnice i resveratrol štite fragilna tkiva i kapilare oka od oštećenja nastalih zbog oksidativnog stresa
  • vitamini, uključujući vitamin C i E pomažu očuvanju elastičnosti i fleksibilnosti tkiva oka
  • minerali, uključujući cink (Zn) i bakar (Cu) formiraju centar antioksidativne produkcije unutar samog oka
  • jedinstvene amino-kiseline obezbeđuju oku izgradnju blokova za proizvodnju glutation-peroxidase, moćnog neutralizatora slobodnih radikala                                                                                
Anti-oksidativna zaštita je osnovna funkcija FOREVER VISION-a. Zdrave oči sadrže nivo antioksidanata 20 puta viši nego druga tkiva našeg tela. Ove koncentracije obično izostaju zbog loših navika u ishrani.
Istina oko 75% populacije ne unosi dovoljno karotena, polifenola ili minerala koji pomažu zdravo funkionisanje očiju tokom života. Retina ima beneficije od visoko obojenih karotena i polifenola koji se nalaze u FOREVER VISION-u. Ovi pigmenti absorbuju ultravioletnu svetlost i štite od oštećenja tokom prekomerne izloženosti sunčevoj svetlosti. Drugi prirodni pigmenti, uključujući melanin, su sadržani u zdravim količinama biljnih pigmenata.
Kako starimo, membrane i tkiva oka gube elastičnost, uslovljavajući mnoge od nas da nosimo bifokalna sočiva. FOREVER VISION obezbeđuje vitamine koji omogućavaju izgradnju blokova za proizvodnju glutation-peroxidase, prirodnog antioksidanta koji produžava život membranama i tkivima oka.
Štapići i čepići u retini su povezani sa nervnim izdankom koji prenosi vizuelne signale od optičkog nerva do mozga. Ovaj nervni izdanak sadrži 30 puta veće koncentracije antioksidanasa nego drugi delovi ljudskog tela. Posebno je osetljiv na deficit bilo koje grupe antioksidanata, naročito karotena. Budući da telo ne proizvodi ove antioksidante, ovi svetlo žuti hranljivi pigmenti moraju se unositi putem hrane ili preko dodataka ishrani. Skorašnje studije pokazuju da čovek od 60 godina koji je imao u retini adekvatne nivoe luteina i zeaxanthina je sačuvao sposobnost da vidi kroz sumrak isto tako dobro kao 20 godišnjak.

„Kombinacija prirodnih sastojaka u FOREVER VISION-u pokazuje poboljšanje kod noćnog vida i sprečava AMD (makularna degeneracija koja nastaje sa godinama).“

Uz korišćenje FOREVER VISION svakog dana, evo nekih jednostavnih pravila koje možete slediti svakodnevno i koja vam mogu pomoći u očuvanju i zaštiti vašeg vida.
  • nosite ultra-violetne naočare za sunce sa plavim staklima kad god ste napolju na dnevnom svetlu
  • povećajte konzumiranje tamno-zelenog povrća i svetlo-obojenog voća
  • izbegavajte masnoće koje interferiraju sa funkcijom esencijalnih masnih kiselina (omega-3)
  • izbegavajte veoma nisko-masne dijete koje lišavaju retinu neophodnih omega-3 masnoća
  • jedite hranu bogatu sumporom kao beli luk, jaja, asparagus i crni luk, koja sadrži zaštitne sastojke za oko. Forever Freedom je još jedan odličan izvor sumpora.
Razvoj zdravih (ispravnih) temelja ishrane baziran je na dnevnom unosu FOREVER ESSENTIALS i ALOE VERA soka ili gela.
Iako FOREVER VISION ne može popraviti već izgubljen vid, prirodni sastojci i antioksidanti koje sadrži mogu usporiti progresiju gubitka vida. Sa samo dve tablete dnevno FOREVER VISION je lak i odličan način da pomognete sebi da gledate jasno u budućnost!

(262) Forever Pomesteen Power



Forever Pomesteen Power

-         Forever Pomesteen Power  pruža  idealno  rešenje  za snabdevanje  organizma antioksidansima za  uravnoteženje loših navika u  ishrani.
-         Ovaj  izuzetni voćni napitak koji  sadrži patuljasti  nar, mangostan, krušku, malinu, borovnicu i kupinu  kao  i ekstrakt  koštice  groždja, predstavlja kompletnu formulu antioksidanasa.
-         Efikasnost ovog odlicnog dodatka ishrani dokazuju i izuzetni ORAC
      rezultati.

Ritam naše svakodnevice, posao i dani koji protiču u tempu punom napetosti, ostavljaju trag na našem organizmu i zdravlju. Čekaju nas rokovi, neodložni pregovori, sve dok jednom ne primetimo da više ne raspolažemo svojim vremenom, nemamo prilike za obroke provedene u miru i ne unosimo potrebnu količinu voća i povrća. Slobodni radikali tada lako preuzimaju vlast nad organizmom.
Slobodni radikali se mogu naći u skoro svakom živom organizmu. Oni imaju labav molekulski sastav koji vezuje stabilne elektrone drugih molekula i kao posledica toga nastaju promene u ćelijama koje se prvenstveno mogu dovesti u vezu sa procesom starenja. Antiosidansi su takvi stabilni hemijski sastavi, koji se u voću i povrću mogu naći u izobilju. Slobodne radikale neutrališu na taj način, što im dodaju elektrone, pretvarajući ih tako u stabilne, normalne molekule. Tako, neposredno pomažu funkcionisanje imunog sistema organizma i sprečavaju oštećenje strukture ćelije.
Forever Pomesteen Power pruža idealno rešenje za snabdevanje organizma antioksidansima za uravnoteženje loših navika u ishrani. Ovaj snažni antioksidativni dodatak hrani protiv slobodnih radikala se bori oružjem koje obuhvata dve vrste voća, a to su šipak (mogranj) i mangostan. Ove dve vrste voća sadrže celu zbirku bogatih hranljivih materija, izuzetno veliku količinu ksantona, kao i druge antioksidanse. Ksanton je fitonutriens koji štiti od slobodnih radikala i tako pomaže u čuvanju snage i zdravlja imunog sistema. Ovaj izuzetni voćni napitak sadrži još krušku, malinu, borovnicu i kupinu. Njegov sastav je zaštićen zakonom i uz pomoć dodataka ekstrakta koštice groždja, predstavlja kompletnu formulu antioksidansa.
Efikasnost ovog odličnog dodatka hrani dokazaju i izuzetni ORAC rezultati. ORAC rezultat (Oxigen Radical Absorbance Capacity) pokazuje u kojoj meri dati antioksidanas sprečava štetna dejstva slobodnih radikala. Rezultati ORAC vrednosti voća se veoma razlikuju. Čak se kod iste vrste voća može izmeriti jedna vrednost posle berbe, a druga nakon izvesnog vremena. Važno je naglasiti da se sve vrste voća koje se nalaze u Forever Pomesteen Poweru nalaze na vrhu ORAC liste, zahvaljujući izuzetno visokim rezultatima, a među njima se izdvajaju šipak (mogranj) i mangostan.
Forever Pomeseen Power odgovara stilu života današnjice i očekivanjima svesne zdrave ishrane. Dnevno 3cl Forever Pomeseen Power pomešano sa 5 cl Aloe Vera Gela, postaje najbolje sredstvo za zaštitu organizma od svakodnevnih izazova, pred koje Vas stavljeju stresovi zbog kratkih vremenskih rokova i neizbežnih štetnih dejstava okoline.

Donesite dobru odluku i uvrstite u Vaš svakodnevni režim ishrane Forever Pomesteen Power i Forever Aloe Vera Gel!
Vaš organizam i imuni sistem će Vam biti zahvalni zbog toga!

(289) Forever Lean



Forever Lean obezbeđuje dva revolucionarna sastojka koji pomažu u smanjenju količine kalorija koje organizam absorbuje iz masti i ugljenih hidrata. Prvi od ta dva sastojka  su jedinstveni absorbenti masti – vlakna izdvojena iz vrste kaktusa, Opuntia ficus-indica,  poznatog i pod nazivom indijanska smokva, nopal ili bodljikava kruška. Istraživanja su pokazala da u poređenju sa drugim biljkama, ova jedinstvena vlakna  imaju mnogo veću sposobnost da vezuju masti. Drugi jedinstveni sastojak u Forever Lean je protein specijalno izdvojen iz zrna biljke Phaseolus vulgaris, poznate i kao beli pasulj. Ovaj protein usporava absorbciju šećera u tankom crevu privremenom inhibicijom enzima koji pretvara skrob u šećer. Zajedno, ova dva revolucionarna nova sastojka mogu da doprinesu Vašem uspehu u dostizanju idealne težine, blokirajući absorbciju nekih masti i ugljenih hidrata koje ste uneli. Treći i najefektniji sastojak u Forever Lean je Chromium Trichloride. Hrom je veoma važan mineral, koji se u organizmu nalazi u tragovima i potpomaže prirodnu sposobnost organizma da reguliše nivo šećera u krvi, tako što se ponaša kao GTF (glucose tolerance factor) kofaktor. Ovo je naročito važno za normalan metabolizam. Međutim, da bi se dobili maksimalni efekti ovog dodatka ishrani, da biste dostigli i održavali željenu težinu,  vrlo je važno držati na umu potrebu da u svoj sveobuhvatni program kontrole telesne težine uvedete pravilnu – zdravu ishranu i redovne vežbe.

Pakovanje 120 kapsula.

(215) FOREVER MULTI-MACA


FOREVER MULTI-MACA

Podaci o sadržaju


Doza od 2 tablete sadži







Maca(koren)                          
500 mg

Tribulus terrestris

200 mg

Muira Puama(kora drveta)
200 mg

Catuaba(kora drveta)

200 mg

L-Arginine


150 mg

Saw Palmetto(voće)

150 mg

Pygeum africanum (kora drveta)
50 mg

Koenzim Q-10

10 mg

Ekstrakr soje

10 mg

Dnevne količine nisu limitirane







Forever Multi-Maca kombinuje legendarnu biljku Peruvian Maca sa drugim snažnim lekovitim travama I selektovanim ingradijentima, gradeći jedan od svojevrsno najfinijih proizvoda.
Maca je izuzetno poštovana biljka već više od 2000 godina u Peruu. Prema legendi, ratnici Inka jeli su je radi povećanja snage i izdržljivosti pre odlaska u bitku.Španski konkvistadori zvali su je “seksi travom Inka”.Danas je poznata kao Peruanski ginseng (ženšen).Najnovija istraživanja pokazuju da Maca potpomaže libido,seksualnu potenciju I energiju.
Žene Južne Amerike takođe koriste ovu biljku već hiljadama godina sa ciljem očuvanja sopstvene izdržljivosti,prevencije umora I smanjenja efekata stresa na njihovo telo. Peruanske žene počinju da koriste Maca-u od svoje 3 godine starosti da bi ostale snažne,plodne I produktivne I imale neizmerne zdravstvene koristi I u kasnijim godinama života.Maca može da poveća I ženski libido, a za najbolje rezultate preporučuje se svakodnevno korišćenje.
Dijeteska vrednost sasušenog korena Maca-e je visoka,slična vrednosti žitarica kao što su pšenica I pirinač.Sadrži 60% ugljenih hidrata,10% proteina, 8,5% celuloznih vlakana I 2,2% biljne masti.Blagotvorni efekat na seksualne funkcije koji pruža Maca je zbog visoke koncentracije proteina I hranljivih sastojaka.Veći deo proteina koje Maca sadrzi su u obliku amino kiselina,koje su neophodne za mnoge funkcije ljudskog organizma uključujući I seksualnu funkciju I plodnost.One su takodje neophodne pri stvaranju supstanci koje prenose signale nervnog sistemai igraju važnu ulogu u procesu seksualnog pobuđivanja I fizičkih performansi tokom seksa. Osnovne aminokiseline koje ove supstance zatevaju uključujući fenilanin, tirozin I histidin-sve tri se u značajnim količinama nalaze u Maca-i.Maca pored toga sadrži u sebi I aminokiselinu ,arginin,kojautiče na mušku plodnost i aktivnost.
Forever Multi-Maca kombinuje legendarnu biljku Peruvian Maca sa drugim snažnim lekovitim travama I pažljivo odabranim sastojcima, gradeći sa njima jedan od svojevrsno najfinijih prizvoda dopunske ishrane.


FOREVER MULTI-MACA

Koristi se kao tonik za nervni sistem, sa afrodizijačkim svojstvima, u slučajevima seksualne impotencije, agiracije, gubitka sećanja i seksualne slabosti.
Snazno utice harmonizaciju hormonalnog sistema.


KORIŠĆENJE U PROŠLOSTI

Maca je bila kultivisana oko 5000 godina. Bila je integralni deo dijete i trgovine u višim regionima Anda.Dok su kontrolisali izvesne regione Južne Amerike-Inke su smatrale Macu toliko moćnom da su njenu upotrebu sveli isključivo na kraljevski dvor.Kada su Španski konkvistadori pokorili region Inke su shvatile vrednost ovog korena i skupljale ga za izvoz u Španiju.Maca je takodje korišćena na španskom dvoru kao izvrstan energetski dodatak ishrani ali je znanje o specijalnim kvalitetima Mace izgubljeno.
U 60tim godinama ovog veka i 80tim severnoamerički naučnici su se vratili istraživanju tradicionalnog bilja Perua sa posebnim interesom za Macu.Kroz nutricionističke analize onoga što je zvano «izgubljene žetve Anda»-Maca je vraćena nazad u svet.
Na internacionalnoj konferenciji Asocijacije za Hranu i Poljeprivredu(FAA) zaključeno je da bi se Peruanci trebali vratiti svojoj tradicionalnoj ishrani –staroj hrani Anda – i Maca je bila uključena u tu listu kao namirnica koja pomaže u borbi sa nutricionističkim problemima izazvanim korišćenjem prerađene hrane i pića sa visokim nivoom šećera. Ponovno vraćanje Mace u ishranu značilo je i vraćanje zdrave dijete u Peru.

VAŽNA NUTRITIVNA VREDNOST

Proteini kao što su polipeptidi čine oko 11% suvog korena Mace i 14% Maca paste.Ona takođe sadrži 10% kalcijuma i značajne količine magnezijuma i kalijuma.Drugi minerali sadržani u Maci su : gvožđe, silikon, jod, mangan, cink, natrijum i bakar.
Vitamini pronađeni u Maci su:tiamin,ribotlavin i ascorbic kiselina. Ugljovodonici dobijeni iz Maca celuloze i lignina su polisaharidi.
Aminokiseline Mace uključuju aspartic kiselinu, glutamic, kiselinu, serin, histidin, licin, threomin, cistin, alanin, arginintirosin,  fenilalanin, valin, metionin, isoleucin i lisin.

REGULARNA UPOTREBA OVOG PREPARATA MOŽE POMOĆI U :

-Nepolodnosti oba pola zahvaljujući funkcionalnim alteracijama
-Emocionalnim i fizičkim alteracijama usled manjka estrogena:menopauza, insomnia, nesvestica, gubitak sećanja, anksioznost, depresije...
-Nepravilne menstruacije